Schools can encourage community development

Scientific Evidence Platform Scientific evidence Schools can encourage community development
0 Comments

SCIENTIFIC ARTICLES:

  • Girbés-Peco, S., Renta-Davids, A.I., De Botton, L., & Álvarez- Cifuentes, P. (2018). The Montserrat’s neighbourhood dream: involving Moroccan residents in a school-based community development process in urban Spain. Social & Cultural Geography, 21(5), 674-696. DOI: 10.1080/14649365.2018.1509112
  • Green, T. L. (2018). School as community, community as school: Examining principal leadership for urban school reform and community development. Education and Urban Society50(2), 111-135. https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0013124516683997
  • Carrillo, A., Girbés-Peco, S., De Botton, L., & Valls-Carol, R. (2019). The role of communicative acts in the Dream process: engaging Moroccan migrants in a community development initiative in urban Spain. Community Development Journal54(2), 197-214. https://academic.oup.com/cdj/article-abstract/54/2/197/4562808?redirectedFrom=fulltext

IMAGE:

COMMENT:

Schools can encourage community development by promoting spaces where community members guide community projects based on their own interests and can have open dialogues with professionals.

Categories:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pau Galarza

Una de les formes mitjançant les quals l’escola pot ajudar i col·laborar al desenvolupament de la societat és amb l’aprenentatge servei. Aquesta és una metodologia que està basada en fer un servei a la societat o a alguna institució o col·lectiu aliè a l’escola i el qual pot contribuir a la millora de la societat. En aquest, els alumnes s’impliquen una acció solidària i transformadora alhora que aprenen mentre duen a terme el projecte. Aquest és multidisciplinari, per la qual cosa l’aprenentatge és integral doncs es treballen diverses competències i continguts. Com bé diuen Lotti, P. i Betti, F. (2019): “El valor del aprendizaje no se limita a las habilidades de entrenamiento, funcional al mundo productivo, sino incluye en el desarrollo de la persona la plena adquisición del derecho de ciutadania”.

Fer entrar els problemes socials i les seues lluites a l’escola és molt important, per apropar el context de les estudiants a les seues vides i fer que el sentisquen com a propi.  Per això Lotti, P. I Betti, F. diuen: “el aprendizaje-servicio emerge como un paradigma capaz de combinar el estudio en el marco formal de la institución educativa con el desarrollo del territorio, gracias a la posibilidad de asumir sus problemas. Promoviendo una idea de aprendizaje enriquecida por la profundidad de los vínculos de solidaridad intergeneracional, intercultural y ambiental. Fovoreciendo la retroalimentación continua “dentro” y “fuera” del aula, gracias a una reciprocidad que se convierte en un constructo teórico que permite comprender la relación de aprendizaje generativo, como una afirmación continua de la libertad.”
I aquest té una gran implicació tant en les persones com en la pròpia comunitat que es pretèn transformar. Segons Tapia (2018), aquest permet que es canvie una determinada cultura.

És imprescindible unir escola i context, escola i comunitat, no són factors aïllats i s’han de retroalimentar, potenciant-se i bevent l’una de l’altra. Ja que la societat es veu beneficiada per les millores que duen a terme les estudiants, i aquestes aprenen un bagatge que no el podrien adquirir enlloc. El que s’aprèn amb la pràctica i amb la transformació no t’ho dona cap escola. I és per això que Lotti, P. i Betti, F. (2019) comenten: “Ante la pérdida del valor social y cívico de la enseñanza-aprendizaje, cada vez es más necesario recurrir a prácticas que fortalezcan los vínculos y las colaboraciones entre las escuelas y el territorio, así como los vínculos internos con los institutos. Al tener el carácter de reciprocidad, el aprendizaje-servicio tiene un gran potencial en este sentido, ya que puede producir un doble cambio de visión: en los estudiantes, pero también en la comunidad, en la organización, en el territorio que interactúa con ellos”.

Does cultural diversity in classrooms help to improve school performance?
SCIENTIFIC ARTICLES: Mata Benito, P., & Ballesteros Velázquez, B. (2012). Diversidad cultural, eficacia escolar y mejora
Fight videogames produce violence
SCIENTIFIC ARTICLES: Prescott, A. T., Sargent, J. D., & Hull, J. G. (2018). Metaanalysis of
Schoolar absenteeism and delinquency are related.
SCIENTIFIC ARTICLES: Perez McCluskey, C., Bynum,T.S., &Patchin, J.,W. (2004). Reducing chronic absenteeism: An assessment of an early
Proposals to force “vulnerable” children to spread out create racism and failure, not inclusion
SCIENTIFIC ARTICLES: Slavin, R. E. (1990). Achievement effects of ability grouping in secondary schools: A
Schools should encourage ‘Emergent Reading’ from the earliest years of life in both homes and schools
COMMENT: It is common to hear teachers and parents complain about a curriculum of early
Single-Sex schooling don’t provide academic benefits compared with coeducational schooling
COMMENT: Proponents of single-sex education believe that separating boys and girls, by classrooms or schools,
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x